Huvudrätter

Potatisrissoler fyllda med ost, jag bakar dem nästan varje vecka

0views

Potatisbiffar fyllda med ost, jag bakar dem nästan varje vecka

Ingredienser

1 kg potatis, mjölig
1 lök
1 vitlöksklyfta
10 g smör
2 ägg
2 msk potatisstärkelse
salt och peppar
Timjan
200 g fetaost
Olja eller klarat smör för stekning

Tillagning

Koka potatisen i ca 20 minuter, skölj den, skala den och pressa den genom ett potatis rivjärn.

Skala och finhacka sedan lök och vitlök och fräs i smör. Skär fårosten i åtta bitar.

Tillsätt nu ägg, potatisstärkelse, lök och tärnad vitlök till potatisen, knåda väl och krydda med salt, peppar och timjan.

Forma åtta biffar av blandningen, tryck in en bit fårost i mitten av varje biff och pensla väl med potatisblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisbiffarna gyllenbruna på båda sidor.
Servera med en blandad sallad, gurksallad, sallad med gröna bönor eller körsbärstomater.

Vårt tips: Beroende på din smak kan du också ersätta fårosten med getost, camembert eller bergsost.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hej! Mitt namn är Ludwig Bergman och jag är en erfaren redaktör med passion för matlagning och hantverket bakom kulinariska skapelser. Genom åren har jag fördjupat mig i olika kulinariska traditioner och recept för att kunna dela med mig av min kunskap och inspiration till er, våra kära läsare.