Bakning och desserter

Bauernkrapfen, min familj älskade den och vill alltid ha den

0views

Bauernkrapfen, min familj älskade den och vill alltid ha den

Ingredienser

600 g mjöl (vanligt)
3 ägg
50 g smör
1 dl jäst
4 msk socker (fint kristalliserat)
1 tsk salt
250 ml mjölk
500 g fett, för stekning
2 nypor socker, för strössel
1 skvätt rom

Tillagning

Häll först smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm långsamt under omrörning (låt det inte koka).

Blanda mjöl, salt, jäst och socker i en skål.

Tillsätt äggulor och rom till mjölken och blanda så att äggulorna blir väl vispade. Tillsätt nu mjölkblandningen till mjölblandningen och blanda väl till en silkeslen deg.
Täck sedan med en duk och låt jäsa på en varm plats (ca 30 min). När degen har fördubblats i storlek,

Knåda degen igen på en mjölad arbetsyta. Forma till bollar med en diameter på ca 3 cm och låt jäsa övertäckta i minst 20 minuter.
Platta nu ut bollen för hand till en skiva. Gör en grop med fingrarna i mitten av botten på skivan.

Stek munkarna i hett fett med fördjupningen nedåt. När de är gyllenbruna vänder du dem och fortsätter stekningen på andra sidan. Låt de färdiga munkarna rinna av på hushållspapper och strö över socker.

Njut av din måltid

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hej! Mitt namn är Ludwig Bergman och jag är en erfaren redaktör med passion för matlagning och hantverket bakom kulinariska skapelser. Genom åren har jag fördjupat mig i olika kulinariska traditioner och recept för att kunna dela med mig av min kunskap och inspiration till er, våra kära läsare.